donderdag 28 juni 2012

Beter laat dan nooit

Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Zondag jl. schreef ik het volgende:

Terwijl ik op Ibiza geniet van mijn (naar mijn mening) welverdiende vakantie besefte ik mij gisteren ineens dat John zijn uitzicht minder spectaculair moest zijn dan het mijne. Immers, terwijl ik geniet van de mooiste baaien en strandjes onder het genot van een drankje, weet ik dat John op zaterdag een afspraak had bij onze sponsor Leo van autobedrijf van Boxel en dus waarschijnlijk naar een lekkende pakking stond te kijken.

En toen ik gisterenavond op een terrasje voor het eerst in dagen een gratis wifi signaal wist op te pikken stonden de avonturen van John in Galder al uitgebreid in mijn mailbox. Helaas is wifi in het noorden van Ibiza net zo slecht als de animatie 's avonds hier in het hotel dus het blogje kan waarschijnlijk pas volgend weekend geplaatst worden.

Stipt om 09.00 ging de Beamer de brug op. Het thermostaathuis werd verwijderd en al het koelvloeistof vloeide weg. Uit onderzoek bleek dat de rubber pakking erg broos was. Dit veroorzaakte de lekkage. Leo heeft er wel iets voor. Een soort vloeibare pakking die binnen no-time veranderd in een soort rubber. Na een klein uurtje zit de boel weer in elkaar en kan er weer 4 liter koelvloeistof in. Maar goed dat Leo ons sponsort anders waren we al een vermogen kwijt geweest alleen aan koelvloeistof. De eerder door ons ingekorte benzineslang bij de tank, waarvan John twijfelt of die de gehele Run zal blijven zitten, blijft toch gewoon zitten. Volgens de monteur van Leo zit die toch goed en hij lekt niet meer. John heeft nog wel een andere slang ontdekt die nog vervangen moet worden. Handig als je soms de auto op een brug hebt staan in plaats van opkrikken en eronder kruipen.

John heeft nog een avondje geklust en een ontstoorder tussen de versterker gezet omdat we toch weer last hadden van een irritant brommetje tijdens de rit naar Westerbork vorige week. De rubberen mat voor vernieuwd en achter bijgesneden. Die waren hier en daar gescheurd na de rit vorige week.

Dus toch allebei flink gezweten, John vanwege hard zwoegen in de loods en ik vanwege hard vakantie vieren in 30 graden celsius bedenk ik me terwijl ik mijn eerste pilsje voor vandaag bestel aan de strandbar. Het is immers al 11.00 uur.
 

Door: Martin

zondag 17 juni 2012

Kiekjes uit Westerbork

Met nog een kwartier te spelen en een achterstand van 2-1 na de tweede goal van Ronaldo kan ik het niet langer aanzien. Dan maar even de foto's van de introductiedag in Westerbork op zaterdag 16 juni jl. op de blog plaatsen.

Ondanks het feit dat er dit jaar dik 500 teams meedoen aan de Carbage Run had ik niet de indruk dat er veel meer auto's aanwezig waren dan vorig jaar. Natuurlijk weer een overdosis aan Volvo's, waarbij er teams zijn die niet eens meer de moeite nemen om er nog iets leuks van te maken. Ook weer de nodige BMW's waaronder onze rat-look Beamer. Maar ook een Trabant, die met een aanhanger met daarin nog een Trabant aan onderdelen mee zal rijden (alvast veel succes), een Daf cabriolet, een paar Hanomagjes van Mercedes en ook weer een aantal creatieve bolides. Zie hier .. de foto's:













































Door: Martin
www.realmenrealcars.co.cc

Wat rijdt zo’n ding eigenlijk lekker ...

's Morgens de auto uit de garage gereden en ik was zeer benieuwd hoe het allemaal zou verlopen. Was wel een beetje spannend na alle toestanden. Maar de laatste weken leken de puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. Ik reed naar Mart vanuit de loods met mijn Bo als bijrijder. De avond ervoor wilde ze perse de “raceauto” mee gaan ophalen. (als zij dit soort dingen nu al leuk vindt, dan wordt het een rally-rijder pur sang. Van wie zou ze het toch hebben).


Mart kwam al na buiten toen ik de auto pontificaal op de parkeerplaats draaide. In zijn een knijpfles Dasty ( het onovertroffen action merk voor het betere ontvetwerk) en ultra kleine tubes met secondenlijm. Kijk dit heeft de Bmw echt nog nodig. Het was bedoelt voor het vastzetten van de laatste loshangende “flapjes” van de rubber voor en achtermat aan de bumpers. Na ongeveer een kwartier zaten het meeste wel vast. Inclusief zijn vingers. De vellen lijm waren er s’avonds nog niet af. Maar het gaat om de “drive” om nog snel even iets te fixen. Prachtig, zo hoort het.

Op weg naar Westerbork bleek al snel dat er toch nog een heel klein trillingkje in de bmw achter was gebleven. Acceptabel, maar bij 110 zit er gewoon nog iets.

Dat betekend dus gewoon op de snelweg lekker 140 aanhouden. Doorrijden met dat ding, en daar zijn we ook het beste in. Met deze snelheid spint het 6 lijntje heerlijk. Wie had gedacht dat het motortje en automaatbak weer zo heerlijk kon draaien.
Bij de Warrel (soort buffetrestaurant in Westerbork) was het al een drukte van belang. De organisatie kwam terwijl we de parkeerplaats opdraaide al met uitgestoken hand naar ons toe. Hee gasten hoe is het met jullie ? Ook met leden van andere teams was er direct zoiets van; aaaa daar zijn de mannen van de haaienbek. Kwam op mij over dat we toch een beetje bekend en erkend waren. Natuurlijk ook nog wat gesproken met nieuwe teams. Al met al een gezellige middag. Maar moet er gelijk bijzeggen, dat er wel meer mag gebeuren op zo’n dag. Onderweg terug hadden we al het eea bedacht, en dat gaan we zeker met de wedstrijdleiding overleggen. Wie weet wat daar nog uit komt.

Op de weg terug, konden we niets anders concluderen dat de Beamer weer perfect loopt en eigenlijk gewoon heel fijn stuurt. Het is een prettige lekkere rijdersauto. Veel mensen die een stuk in onze BMW zouden rijden, zullen ongetwijfeld zeggen dat dit een echt fijne stuurauto is.

Zijn er dan nog dingen te doen; ja zeker. Ten eerste moet onze garagist toch nog even naar de waterpomppakking kijken. Hier druppelt wat uit en dat willen we niet. De rubberen slabben moet gerepareerd worden. De voorvelgen moeten even gecheckt worden op onbalans. En ik wil nog wat doen aan de benzineslang die door mijzelf niet is goedgekeurd voor de lange ritten. Dit keer mag ondergetekende het zelf en dus alleen gaan doen. Dit omdat medestijder Mart een Ibiza revival gaat doen.

Greetingz, en tot 9 juli. Het vertrek van de run.

Door: John

woensdag 13 juni 2012

Zo goed als klaar

Even een korte update omtrent de stand van zaken, niet vanwege een writers block, maar puur wegens tijdgebrek; Real men are busy. Maar .. we zijn zo goed als klaar voor de introductiedag zaterdag as. Gisterenavond weer goed bezig geweest alhoewel niet al onze plannen uitvoerbaar bleken. Ondanks het feit dat we met grote boren en ijzeren staven in de einddemper van de uitlaat hebben zitten rauzen, heeft het jammer genoeg niet geleid tot de gewenste geluidstoename. Omdat we geen tijd meer hebben om de slijptol in de uitlaat te zetten, laten we dit projectje toch maar voor wat het is. Op zich komt er al wel een mooi geluid uit de pijp maar we hadden graag een zeven op de schaal van richter gehaald.

John had ’s middags de Beamer al gewassen, gestofzuigd (doet ‘ie thuis nooit) en de verstralers afgesteld. Verder hebben we  de voorspoiler en achterbumper voorzien van een zwarte rubberen mat tot op de grond wat er erg ruig uit ziet, de letters op de banden wit gepaint, ruimte gemaakt voor de koelbox op 12 volt en de olie bijgevuld. 



Inmiddels heb ik ook het geschorste kenteken weer op naam gezet en de goedkoopste verzekering afgesloten die ik kon vinden; bij de  Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam. Jawel, die van die rookworsten alhoewel in  tegenstelling tot de naam doet vermoeden deze worst tegenwoordig nog maar zelden echt ouderwets in een rookkast boven houtsnippers wordt gerookt. Allemaal nep dus, maar goed, qua verzekering is de HEMA dan wel weer zo’n vijf eurootjes per maand goedkoper dan de gemiddelde andere verzekeraar. Dus alleen zaterdag voor vertrek de banden nog even op spanning zetten en dan tijdens de ca 230 kilometer naar Westerbork hopen dat alles weer tip top in orde is. Team 10 heeft er in elk geval vertrouwen in en is zeer beniewd naar alle creaties van de overige teams.

Door: Martin


Hoezo Real Men are busy? Heb ik net bovenstaand veslagje op de blog geknalt, krijg ik toch ook nog een mail van John met zijn versie van gisteravond. Nou ja, dan deze keer twee verslagen:

Gisteren hadden we beide zin om er flink tegenaan te klappen. Immers de Beamer voelde goed en klonk als vanouds (zie vorige blog), na enkele weken op de intensive care bij DUN LEE.
Er is eerst eens even zwaar gestofzuigd in het zenuwcentrum (lees interieur). De eierschalen en andere zooi van vorig jaar moesten nu eindelijk maar eens opgeruimd worden. Ook een snelle wasbeurt met afwasmiddel en schuursponsje was aan de orde. Het hele spul knapt zienderogen op. Daarna de schijnwerpers en daylighter afgesteld. We kwamen er vorig jaar achter dat vooral de motorkap sterk verlicht was in de donkere tunnels van Noorwegen. Maar die staan nu fier rechtop en ze doen nog alle 3. Ook de bedrading van de versterker weggewerkt en de accu (bedankt LEE) vastgezet. Kon alleen de originele bout niet meer vinden. Dus boutje moertje, waarbij het moertje nu onder de auto vastgezet is. Zo kan het ook, het zit vast. En ja hoor, daarna vindt ik het originele boutje. Hup weg ermee….. 

Dan de uitlaat. We hebben grote plannen maar ook grote twijfel. Naar verwoede boorsessie's, laten we voor wat het is. Met het materiaal wat we voorradig hebben is het niet mogelijk om iets fatsoenlijks te realiseren. Ook het ontbreken van een brug is hierin een NO GO. Hij heeft al een mooie sound.
Dan verder met de voorbumper. Door verwoede sleeppogingen om -al weer een paar maanden geleden- de boel uit de stront te trekken is deze zwaar beschadigd geraakt. En dit moeten we dus optisch weer netjes krijgen. We hebben hierbij gekozen voor een rubberen mat tot aan de grond aan de bumper te schroeven. En schroeven dat werd het. Gewoon ordinair parkers die je normaal gebruikt voor gipsplaat en uw mdf kastje vast te schroeven. Gewoon omdat het kan. En…..het staat hem GOED, zoals Nostradamus de groene broek goed stond. Het stond hem zo goed, dat we het achter ook maar gelijk gemonteerd hebben. Het resulteert in een rat/dtm/low look.

Nog enkele details en discussie over het vastzetten van de wat kiertjes is het top-af. Volgens Mart is de oplossing hiervoor eenvoudig; seconde-lijm van de action…………ik laat me verassen. Ik hoop alleen dat de nieuwe waterpomp en thermostaat niet van de action komen.
De letters op de banden zijn weer netjes wit. Achter het gerenommeerde merk Michelen 215/17/45 slofjes. En voor de winter FULDA's. Niet echt een flashy merk, maar profiel van lekker grof/hard/goedkoop rubber. Dit moet zorgen voor overstuur op de -door de organisatie beloofde onverharde wegen-.
Dan nog een klusje, het ''inbouwen'' van de ….ja ja…..koelkast. Nou ja koelbox dan. Gewoon met de handzaag, hup het interieur kort zagen. Lekker koel pilske na elke rit dat is de gedachte gang.


Zaterdag gaan we voor de echt -SHAKE DOWN- van de auto. Hierbij gaan alles nog even checken en zijn we wonderbaarlijk toch gereed voor de run……
Zaterdag avond staat het blogje bol van de resultaten.

Door: John

dinsdag 12 juni 2012

Als vanouds

De Beamer is weer thuis ofwel in de loods in Breda. Gisterenavond opgehaald in Galder bij onze sponsor. Waar we alleen geen rekening mee hadden gehouden is dat we hem daar achter hadden gelaten met een zo goed als lege benzinetank. Die was nu dus helemaal leeg. Gelukkig had ik een jerrycan van 20 liter achter in mijn auto staan, dus de auto nog maar even laten staan en eerst de dichtsbijzijnde benzinepomp opgezocht (grensovergang Hazeldonk), jerrycan volgegooid en weer terug naar Galder. Benzine erin en gaan met die Beamer.

John rijdt voorop in de Beamer en ik er achteraan. Ziet er weer leuk uit in het donker met de lampjes in de achterspoiler. De rit terug verloopt voorspoedig en een half uur later rijden we de Beamer de loods in. Blijft altijd spannend die ritjes, met een geschorste auto zonder verzekering. Opgelucht staan we in de loods.
"Als vanouds" is het antwoord op de vraag hoe de Beamer het deed. En eigenlijk nog beter. Geen trilling in het stuur zoals vorig jaar. Mooi zo, de eerste keine test zit er op. Zaterdag volgt natuurlijk de grote testrit van Breda naar Westerbork en terug. Dan weten we of alles echt in orde is. Eerst nog een paar avondjes verder klussen, voor de laatste dingen met als grootste uitdaging; de uitlaat. Hoe we dit precies gaan doen weten we nog niet. Afzagen, stuk pijp al dan niet gedeeltelijk flexibel of (als laatste briljante idee van John) met een grote boor de einddemper uitboren. We zullen het zien .. en horen!


Door: Martin


vrijdag 8 juni 2012

Prettig weekend

“Met Leo van Boxel” klinkt het vrolijk aan de andere kant van de lijn en ik zie hem al zitten achter zijn bureau met een smile van oor tot oor zoals dat Leo betaamt. “Hoe is het met de BMW” vraag ik voorzichtig. “Nou” .. zegt Leo en last meteen een kleine pauze in. Oh jee denk ik, wat gaat er nu komen? Maar na het vervolg “Hij is APK gekeurd” gaat spontaan de zon schijnen in Breda. Misschien nog een paar kleine wolkjes voor de zon want er moet nog een en ander gebeuren; versnellingsbakolie nakijken, benzineslang bij de tank en, zegt Leo: “de accu moet nog wel goed opgeladen worden”. “Doe vooral geen moeite want die accu is zo dood als maar zijn kan, maar” - zeg ik tegen Leo -“Jij hebt vast nog wel een goeie accu liggen voor ons”. Ik zag ooit een hele stapel staan daar in zijn bedrijf. Hij gaat even kijken maar dat komt ook allemaal best goed. Wat wel vervangen is, is de thermostaat. Die was erg vervuild en ging te laat open. En de waterpomp omdat de schoepjes nog wel eens los komen van het asje. Volgens Leo een bekend probleem bij die dingen en voorkomen is beter dan genezen. Warm lopen doet de Beamer in elk geval niet meer.

Leo belt maandag nog even of die kleine wolkjes voor de zon ook zijn weggedreven, maar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen we de Beamer maandagavond weer ophalen. Ik wens Leo een prettig weekend en benadruk nog even dat hij zo'n fijne sponsor is, waarbij ik ook nog even ons low-budget principe aankaart en wij afspreken dat hij flink zal schipperen met de kosten. Alleen voor het materiaal zal hij wat rekenen want hij vindt het ook zo leuk dat zijn sticker op de Beamer zit. De APK is natuurlijk gratis net als vorig jaar.

Wordt vervolgd dus .. na maandag.


Door: Martin